Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
  • Veľa inšpirácie pre váš výber.
Menu
>

Tefal EY 201815 – Recenzia a test

24. 9. 2020 Aktualizované

Tefal EY 201815 teplovzdušná fritéza recenzia

Jedným z najobľúbenejších modelov teplovzdušných fritéz na našom trhu je Tefal EY 201815. Ide o skvelý a univerzálny prístroj, s ktorým si budete môcť pripraviť pestrú paletu zdravých pokrmov.

Hodnotenie teplovzdušnej fritézy Tefal EY 201815

8.8

Perfektná

Univerzálna teplovzdušná fritéza, s ktorou si môžete jedlo pripraviť rôznymi spôsobmi.

Kvalita prevedenia
10
Výkon
8
Použitie (ovládanie a funkcie)
9
Údržba
8
Klady
  • Rýchle zahriatie na potrebnú teplotu
  • Ideálna kapacita nádoby pre 4 ľudí
  • Možnosť umývania v umývačke riadu
  • Smaženie, grilovanie a pečenie
  • Cyklónové prúdenie vzduchu
  • Moderný dizajn
Zápory
  • Nemá displej

Kvalita prevedenia

V moderných kuchyniach závisí aj na dizajne spotrebičov. Používateľom už dávno nie je jedno, ako vyzerajú spotrebiče, ktoré si do kuchyne zakúpia. Je preto príjemné vidieť trend v moderne vyzerajúcich spotrebičoch, medzi ktoré bezpochyby patrí aj Tefal EY 201815. Za túto fritézu sa používateľ určite nebude musieť hanbiť a možno dokonca bude na seba pútať aj zvedavé pohľady prípadnej návštevy.

Produkty značky Tefal sú známe svojou nekompromisnou kvalitou. Rovnako to platí aj v prípade tejto teplovzdušnej fritézy Tefal. Kvalita prevedenia aj materiálov je na veľmi dobrej úrovni, čo nás značne potešilo.

Výkon

Ak zvažujete kúpu tejto fritézy, určite vás zaujíma aj jej výkon a rýchlosť ohrevu. Tefal EY 201815 disponuje príkonom 1 500 W, čo papierovo nevyzerá ako veľa. Keď však vezmeme do úvahy veľkosť nádoby a použité technológie ohrievania a cirkulácie vzduchu, zistíme, že je tento výkon viac ako dostatočný.

Samozrejmosťou je nastaviteľnosť teploty. Používateľ si môže navoliť teploty v rozmedzí od 80 do 200 °C.

Pozitívne hodnotíme aj technológiu cirkulácie vzduchu s označením 3D Air Pulse. Ide o špeciálny spôsob cyklónového prúdenia vzduchu, ktorý sa postará o rovnomernú prípravu jedla vo fritéze.

Tefal EY 201815 je jednoducho skvele vyladená teplovzdušná fritéza, ktorá sa postará a rýchle a ekonomické pripravovanie všemožných pokrmov. Príprava jedla je s týmto spotrebičom veľmi rýchla. V dnešnej uponáhľanej dobe je to viac ako vítaným javom.

Množstvo potravín

Ak hľadáte teplovzdušnú fritézu do domácnosti, ktorá má 4 členov, je Tefal EY 201815 tou správnou voľbou. Objem vyberateľnej nádoby na jedlo má 4,2 litra, čo sa javí ako ideál.

Samozrejme, je možné používať tento produkt aj pre menej ľudí, pretože je veľmi úsporný. Avšak pre väčšie domácnosti alebo pre prípravu pre viac ako 4 ľudí môže byť objem nádoby nedostatočný.

Ak máte doma viacero hladných krkov, alebo radi pripravujete jedlo aj pre rodinu a priateľov, odporúčali by sme vám poobzerať sa po iných produktoch s väčšou kapacitou.

Použitie

Z hľadiska použitia si teplovzdušná fritéza Tefal EY 201815 zaslúži veľkú pochvalu. Páčila sa nám predovšetkým univerzálnosť tohto spotrebiča. Potrebujete piecť, smažiť alebo grilovať? Tefal EY 201815 zvládne všetko!

Ako sme spomenuli vyššie, môžete si navoliť potrebnú teplotu z intervalu 80 až 200 °C. Ovládanie tejto teplovzdušnej fritézy je síce jednoduché, no uvítali by sme prítomnosť displeja. Ten väčšina konkurenčných výrobkov má.

Fritéza Tefal EY 201815 je o displej ochudobnená a ovládanie sa deje len pomocou otočných voličov. Väčšine používateľov by to ale nemalo vadiť, keďže na funkčnosť zariadenia to nemá žiaden vplyv.

Údržba

Odnímateľná nádoba teplovzdušnej fritézy by mala byť štandardom. Aj napriek tomu na nás vždy urobí dojem, ak sa s ňou pri testovaní stretneme.

Údržba fritézy Tefal EY 201815 je maximálne jednoduchá, keďže takouto odnímateľnou nádobou disponuje. Hygienické umytie, ktoré navyše ušetrí váš drahocenný čas tak môžete zveriť svojej umývačke riadu.

Funkcie a vlastnosti

Vlastnosti Hodnoty
Príkon 1 500 W
Maximálne množstvo potravín 4,2 l
Možnosť umývania v umývačke riadu áno
Vyberateľný kôš áno
Nepriľnavý povrch áno
Časovač áno
Displej nie
Náš tip

Urobte tú správnu voľbu a vyberajte teplovzdušnú fritézu s pomocou nášho článku o testoch fritéz a teplovzdušných hrncov.

Najlepšie teplovzdušné fritézy podľa Heuréky

Zdieľajte článok

Ohodnoťte recenziu

Celkové hodnotenie: 5.0 (1 hlas)

Autor

Tomáš Hajduk
Tomáš Hajduk

Fascinácia modernými technológiami v kombinácii s láskou k písaniu ma priviedli sem, na túto stránku, kde sa snažím svojimi radami a postrehmi pomôcť ľuďom vybrať si ten správny produkt. Neustále sa učím nové veci, takže sa rád o svoje vedomosti podelím.

Podobné články

Diskusia u článku

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pridať komentár