Najlepšie pomalé hrnce – tipy pre rok 2018

Varenie patrí k bežným úkonom každého z nás. Keďže žijeme v dobe, kedy sa snažíme variť rýchlo a zdravo, spoliehame sa v kuchyni na mnohých praktických pomocníkov. K šikovným domácim spotrebičom patria aj pomalé hrnce, ktoré nie sú síce veľmi známe, ale postupne si získavajú priazeň i na Slovensku.

Pomalé hrnce majú samozrejme niekoľko všeobecných výhod, ktoré si zhrnieme na konci článku. Ak máte záujem o kúpu takéhoto pomocníka, prečítajte si nasledujúce riadky.

Najlepšie pomalé hrnce

Russell Hobbs 22740-56

Russell Hobbs 22750-56

Steba SV 2

Russell Hobbs 22740-56

Russell Hobbs 22750-56

Steba SV 2

Lacný základ

Zlatá stredná cesta

Pre náročných

KladyNízka cena
Objem pre štyri osoby
Nízka hmotnosť
Vyberateľný kastról
Veľký objem
Vyberateľný kastról
Dostatočný príkon
Jednoduchá obsluha
Profesionálna sous-vide príprava
Presné nastavenie teploty
Nerezové telo
Umývanie v umývačke riadu
ZáporyBez automatických funkcií
Nižší príkon
Vyššia hmotnosť
Veľké rozmery
Vysoká cena
Slabšie čerpadlo
ZhrnutieZákladný model pomalého hrnca, v ktorom pripravíte jedlo pre štyri osoby. Aj keď nedisponuje automatickými funkciami, je jeho použitie jednoduché a nájdete v ňom ideálny pomer ceny a kvality. Nevýhodou môže byť nižší príkon.Kvalitný pomalý hrniec za rozumnú cenu je ideálnym riešením do domácnosti, v ktorej žije viac ľudí. Na jedno použitie v ňom pripravíte až 8 porcií jedla.Pomalý hrniec na profesionálnu sous-vide prípravu jedla, s ktorým budete kráľom kuchyne. Vaši hostia si pochutia na pokrmoch ako z nóbl reštaurácie.

POROVNAJTE CENY

POROVNAJTE CENY

POROVNAJTE CENY

Recenzia: Russell Hobbs 22740-56

Príkon: 160 W | Objem: 3,5 l | Teplotné stupne: 3 | Hmotnosť: 2,4 kg

KLADY:
  • Nízka cena
  • Objem pre štyri osoby
  • Nízka hmotnosť
  • Vyberateľný kastról
ZÁPORY:
  • Bez automatických funkcií
  • Nižší príkon

Pomalý hrniec Russell Hobbs 22740-56 patrí k základným modelom a pri svojom objeme je určený na varenie pre štvorčlennú rodinu. Pomocou troch nastavení teploty (vysoká, nízka a ohrievanie) pripravíte jedlo bez zbytočnej námahy.

Praktickým doplnkom hrnca je vyberateľný kastról, v ktorom pohodlne orestujete mäso na plynovom alebo elektrickom sporáku. S pomocou priehľadnej, sklenenej pokrievky, budete mať jedlo vždy pod kontrolou. Bezpečnosť používania zvyšujú plastové rúčky, ktoré bránia popáleniu.

O chode hrnca informuje svetelná kontrolka. Základňa z nerezovej ocele je zárukou dlhej životnosti. Súčasťou balenia pomalého hrnca Russell Hobbs 22740-56 je zbierka receptov, ktorá slúži ako inšpirácia.

Porovnajte ceny >>

Recenzia: Russell Hobbs 22750-56

Príkon: 200 W | Objem: 6 l | Teplotné stupne: 3 | Hmotnosť: 3,2 kg

KLADY:
  • Veľký objem
  • Vyberateľný kastról
  • Dostatočný príkon
  • Jednoduchá obsluha

ZÁPORY:
  • Vyššia hmotnosť
  • Veľké rozmery

Russell Hobbs 22750-56 je ideálnym pomalým hrncom do viacčlennej domácnosti. Vďaka objemu 6 litrov v ňom pripravíte až 8 porcií chutného jedla bez toho, aby ste museli dlhé hodiny stáť za sporákom. Výkon 200 W je pri takomto objeme dostatočný.

Kastról hrnca sa dá vybrať a vďaka tomu, že je z hliníka, rovnako použiť na platničke. Takto si jednoducho predpripravíte cibuľku, či predsmažíte mäso, ktoré sa následne bude v hrnci variť. Základňa hrnca je vyrobená z nerezovej ocele, takže vám bude slúžiť dlhé roky.

Ovládanie hrnca je skutočne jednoduché a slúži naň panel na jeho prednej strane. Vybrať si môžete z troch teplotných stupňov (nízka, vysoká a udržiavanie teploty). Praktickým doplnkom je tiež časovač. Súčasťou balenia je samozrejme pokrievka.

Porovnajte ceny >>

Recenzia: Steba SV 2

Príkon: 1200 W | Objem: 8 l | Teplotné stupne: presné nastavenie na 0,5 °CHmotnosť: 3,5 kg

KLADY:
  • Profesionálna sous-vide príprava
  • Presné nastavenie teploty
  • Nerezové telo
  • Umývanie v umývačke riadu

ZÁPORY:
  • Vysoká cena
  • Slabšie čerpadlo

Kuchynský pomocník Steba SV 2 patrí k inovatívnym pomalým hrncom, v ktorom si jedlo pripravíte pomocou sous-vide metódy. Ide o varenie vo vákuovo uzavretom plastovom obale, ktorý je ponorený do vody s teplotou nižšou ako teplota varu (najčastejšie 55 – 60 °C). Potraviny si takto zachovajú šťavnatosť a svoju prirodzenú chuť.

Telo hrnca je nerezové a preto skutočne odolné. Čierne veko disponuje priehľadným otvorom, vďaka ktorému budete mať jedlo vždy pod kontrolou. Na ovládanie slúžia tlačidlá na hornej strane prístroja. Samozrejmosťou je časovač a o dobe prípravy vás bude informovať prehľadný displej.

Každú gazdinku určite poteší fakt, že hrniec je možné umývať v umývačke riadu, takže jeho údržba nezaberie veľa času. Ak sa nebojíte za kvalitného pomocníka do kuchyne priplatiť, je tento hrniec pre vás to pravé.

Porovnajte ceny >>

späť na obsah ↑

Najpredávanejšie pomalé hrnce podľa Heureky

späť na obsah ↑

Ako vybrať pomalý hrniec

Na trhu sa nachádza viacero pomalých hrncov, v rôznych cenových kategóriach. Výber konkrétneho modelu závisí na požiadavkách každého, kto takýto spotrebič kupuje. Na začiatku je dôležité poznať výhody varenia v pomalom hrnci. Následne je dobré zamerať sa na príkon, objem a jednoduchosť používania hrnca.

Aké výhody má varenie v pomalom hrnci?

Základnou podstatou pomalého hrnca je príprava jedla pri nízkej teplote, ktorá trvá dlhší čas. Aj keď nie je pomalý hrniec vhodný na varenie každého pokrmu, v mnohých prípadoch ponúka niekoľko výhod.

  • pri pomalej príprave si jedlo zachováva oveľa viac chuti
  • tvrdšie druhy mäsa majú dostatok času zmäknúť (ideálne na divinu)
  • do hrnca obyčajne dáte ingrediencie naraz, takže príprava je jednoduchá
  • jedlo v hrnci sa nepripáli
  • pomalý hrniec spotrebuje menej elektrickej energie ako elektrická trúba
  • pri príprave jedla nedochádza k prehrievaniu kuchyne
  • s pomalým hrncom pripravíte jedlo tak, že bude hotové, keď prídete domov
  • po príprave jedla stačí, namiesto mnohého riadu, vyčistiť nádobu hrnca

Príkon

Príkon pomalého hrnca priamo súvisí s dĺžkou prípravy jedla. Čím vyšší je príkon, tým rýchlejšie bude pokrm hotový. Pomalý hrniec by mal mať príkon okolo 200 W. Dôležité je tiež myslieť na objem nádoby. Modely s väčšou nádobou majú vyšší príkon, keďže ich zahriatie potrebuje viac energie.

Do úvahy treba samozrejme brať aj na to, že príliš vysoký príkon znamená zbytočne spotrebovanú energiu a tým aj vyššie náklady na prevádzku. Preto by ste mali voliť model s primeraným pomerom objemu (taký, ktorý reálne využijete) a príkonu.

Objem

Od objemu pomalého hrnca závisí počet porcií, ktoré sa v ňom dajú pripraviť. Ak hľadáte model pre domáce použitie, ideálnou voľbou je pre vás objem okolo 3,5 l, s ktorým sa dajú pripraviť približne štyri porcie. Väčšie hrnce sú určené na prípravu jedla pre väčšie skupiny.

Jednoduchosť používania

Samotné používanie pomalého hrnca je v podstate veľmi jednoduché. Do hrnca dáte ingrediencie, zapojíte ho do elektrickej zásuvky a jedlo sa bude niekoľko hodín pripravovať. Niektoré pomalé hrnce majú navyše niekoľko funkcií, ktoré dokážu prípravu jedla ešte viac zjednodušiť. K tým najbežnejším patria:

  • časovač (nastavíte si dobu varenia)
  • displej (zobrazí všetky nastavenia a zostávajúci čas)
  • automatické vypnutie a udržiavanie teploty (vhodné na varenie počas neprítomnosti)
  • nastavenie teploty (zvolíte si intenzitu varenia)

Najpredávanejšie pomalé hrnce podľa Heureky

Najlepšie pomalé hrnce – tipy pre rok 2018
5 (100%) 7 votes

Dominika Halusková

Písaniu sa venujem už niekoľko rokov. K mojím najobľúbenejším témam patrí všetko, čo zaujíma ženy. Práve preto sa na tejto stránke venujem najmä elektronike určenej starostlivosti o telo a elektronike do domácnosti. Vo voľnom čase sa s radosťou venujem vareniu. Rovnako si užívam dlhé prechádzky po horách a nádherné východy slnka nad kopcami.

Podeľte sa s nami o váš názor

Okomentujte