Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
  • Veľa inšpirácie pre váš výber.
Menu
>

Devron 20122 – recenzia a test

29. 3. 2022 Aktualizované

Skladaci elektrobicykel Devron 20122

Medzi mestské bicykle sa radí aj skladací elektrobicykel Devron 20122 20“. Vyniká dlhým dojazdom, nízkou hmotnosťou a jednoduchou údržbou. Je ideálnou voľbou pre začiatočníkov, no zamilujú si ho aj pokročilejší jazdci.

Hodnotili sme aj ďalšie zaujímavé modely skladacích elektrobicyiklov a ich porovnanie nájdete v článku najlepší skladacie elektrobicykle.

Hodnotenie skladacieho elektrobicykla Devron 20122 20″

8.2

Perfektný

Najväčšou výhodou skladacích bicykloch je ich schopnosť zmenšiť svoje rozmery o polovicu. Elektrobicykel DEVRON 20122 20“ tak ľahko vložíte do kufra či odložíte do skrine. Ponúka skvelé jazdné vlastnosti s dojazdom až 100 km.

Jazdné vlastnosti
9
Dojazd a batéria
7.5
Dizajn a konštrukcia
8
Klady
  • Vhodný pre všetky generácie
  • Pohodlná a rýchla jazda po meste
  • LCD displej
  • S nosičom
  • Hmotnosť
Zápory
  • Motor s predným pohonom
  • Vyššia cena

Jazdné vlastnosti

Skladací elektrobicykel DEVRON 20122 20“ spĺňa európsku normu pre bezpečnú jazdu EN 15194-a1. Môžete na ňom jazdiť bez toho, že by ste potrebovali vodičské oprávnenie. Nedá nám nepripomenúť nutnosť nosenia ochrannej prilby.

Poďme však späť k jazdným vlastnostiam. Motor aktivujete šliapaním do pedálov, teda na to, aby sa bicykel rozbehol, je potrebná vaša aktivita. Elektrobicykel môžete uviesť do pohybu aj pomocou tlačidla alebo akcelerátora, ale iba do rýchlosti 6 km/h. Túto funkciu jazdci zvyčajne využívajú vtedy, keď bicykel tlačia vedľa seba. Keď si na pomoc prizvete aj výkonný 250 W motor, dosiahnete rýchlosť až 25 km/h.

Motor je osadený v prednom kolese, čo má svoje výhody aj nevýhody. Takýto systém funguje tak, že motor poháňa predné koleso, zatiaľ čo na jazdcovi je rozhýbanie zadného kolesa šliapaním. Ťažisko bicykla sa posúva dopredu, pri jazde na klzkom povrchu alebo do kopca je motor s predným pohonom takmer nepoužiteľný. Výhodou je napríklad jednoduchšia údržba bicykla, pričom zriedka dôjde k narušeniu elektromotora.

Všetky dôležité komponenty, ktoré ovplyvňujú pocit z jazdy, sú od výrobcu Shimano. Prehadzovačka ponúka 3 rýchlosti, o bezpečnosť sa zas postarajú čeľusťové brzdy typu V-brake značky Tektro.

Dojazd a batéria

Batéria Walle-S 13 Ah sa nachádza priamo pod nosičom. Nosič je batérii prispôsobený, nič vám nebráni využiť ho na účel, na ktorý je primárne určený. Batéria je nezávislá na ráme bicykla, ľahko sa demontuje a montuje späť. Dojazd elektrobicykla DEVRON 20122 20“ jeaž 100 km.

Batéria je vybavená ochranou proti vlhkosti a možno ju používať za mierneho dažďa. Napriek tomu by ste mali predchádzať priamemu kontaktu s vodou. Dbajte, aby nedošlo k úplnému vybitiu batérie, predlžujete tak jej životnosť. Kapacita batérie sa zobrazuje na LDC displeji, kde uvidíte aj momentálnu rýchlosť či počet najazdených kilometrov.

Dizajn a konštrukcia

Elektrobicyklu DEVRON 20122 20“ sa často pripisuje retro dizajn. Môžu za to nižšie posadený rám, dlhá sedlovka, ergonomicky tvarované sedadlo a zadný nosič s batériou. Skladací hliníkový rám vyniká dlhou životnosťou a tiež prispieva k nižšej hmotnosti bicykla.

Elektrobicykel Devron 20122 v zloženom stave

Po zložení má bicykel rozmery 80 × 45 × 90 cm. Ak ho plánujete používať na prepravu do práce, so spokojným svedomím ho ukryjete aj pod pracovný stôl. Bohatá výbava zahŕňa tiež predné a zadné svetlo, stojan a blatníky.

Vlastnosti Hodnoty
Rozmery v zloženom stave 80 × 45 × 90 cm
Hmotnosť 19,3 kg
Priemer kolies 20″
Rám Hliník
Odpruženie Nie
Dojazd Max 75 km
Brzdy Čelusťové V-brake
Výrobca Devron
Nosnosť 120 kg

Zdieľajte článok

Ohodnoťte recenziu

Celkové hodnotenie: 4.6 (10 hlasov)

Autor

Eva Dedinská
Eva Dedinská

Svet okolo nás sa vyvíja. Dnes už neplatí to, čo včera. Fascinuje ma sledovať zmeny, snažím sa ich pochopiť a vyťažiť z nich to najlepšie. Aj preto píšem na túto stránku, porovnávam a analyzujem. Venujem sa tiež písaniu románov pre ženy. Navyše som hrdá Oravčanka, milujem hory, preto mojou najväčšou záľubou okrem písania je chalupárčenie.

Podobné články

Diskusia u článku

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pridať komentár